СПИПАХА 27 ТОНА НАФТА БЕЗ ДОКУМЕНТИ В ХАСКОВО И ДИМИТРОВГРАД

27 тона дизелово гориво без документи разкриха и задържаха мобилни митнически групи в област Хасково. Нафтата е отрита в три бензиностанции и цистерна, превозваща дизел към една от тях.

Обектите са селектирани за проверка от митническите служители.  В две бензиностанции в Хасково и една в Димитровград са открити общо 22 тона гориво. В цистерна, пътуваща към една от бензиностанциите, митническите служители са открили още 5 тона. Лабораторната проба, взета от служители на „Контрол качество на течни горива“, към Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, показва, че в горивото няма изискуемият биокомпонент и доказва, че представените документи не са за открития в обектите дизел, за който всъщност няма никакви редовни документи.

В едната бензиностанция в Хасково нивомерната система не е била пломбирана, а в тази в Димитровград въобще няма нивомерна система.

Горивото е задържано. Съставени са актове, предвиждащи глоба в двойния размер на дължимия акциз и равностойността на горивото.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук