Спипаха 18 да добиват ивайловградски камък на аванта

контакти

Полицаи са извършили проверка за добив на скални материали в землището на ивайловградското село Нова ливада. Те са се натъкнали на кариерно гнездо, от което незаконно се добивал гнайс.

На мястото са спипани 18 мъже, извършващи добива.  Двама от тях, на 26 и на 42  години от село Железино, са задържани до 24 часа.

В кариерното гнездо е имало верижен багер, а наблизо и верижен трактор с монтирано устройство за товарене, както и 50 броя палети, натоварени с гнайсови плочи. Кариерата не фигурирала в регистъра на Министерството на енергетиката с необходимите разрешителни за осъществяване на тази дейност.

В акцията, осъществена на 3 февруари, са участвали униформени от районното управление в Ивайловград. Тя е била под наблюдението на териториалното отделение на прокуратурата.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук