Спипаха 17-годишен с марихуана около училище в 8 часа сутринта

Познайник на полицията, хванат с метамфетамин, посочва откъде го е купил

контакти

В хода на провеждаща се полицейска акция, криминалисти са проверили около 8 часа сутринта непълнолетен в района на местно училище в Димитровград. В дрехите на 17-годишния е открито пликче със суха зелена листна маса с тегло 1,35 грама, реагираща при полеви наркотест на марихуана, съобщава в бюлетина си днес Областната дирекция на МВР – Хасково.

Оттам информират и за други проверки в акцията. Втори младеж, също на 17 години, е спрян за проверка на ул. „9 май“ в града. Той признал, че държи в себе си пакетче с тегло 1,14 грама марихуана.

На същата улица е установен и 27-годишен познайник на полицията. Той предал доброволно при проверката кристалообразно вещество – 0,35 грама, реагиращо на метамфетамин. В хода на работата с него служителите на реда изяснили, че го закупил от мъж и жена в града. Те проверили жилището им на улица „З. Зограф“, където открили 5 грама марихуана, 20 грама метамфетамин и електронна везна, чиято теглителна повърхност реагира на същото вещество. Мъжът на 40 години и 22-годишната му приятелка са задържани до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

Последният задържан за денонощието с дрога е в управлението в Хасково. 29-годишен от село Орлово е проверен в областния град. В него е намерена 8 грама марихуана. Младият мъж е задържан до 24 часа по стартиралото бързо производство.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук