СПИПАХА ЦИСТЕРНА С ЦИГАРИ, ЗА 2 МЛН. ЛЕВА, НА ГРАНИЦАТА С ГЪРЦИЯ

newbeautyКонтрабандни цигари в автоцистерна, за близо 2 млн. лева, откриха митничари на българо-гръцкия пропускателен пункт „Капитан Петко войвода“, съобщават от Агенция Митници.

На 26 януари служители от митница Пловдив проверяват цистерната, управлявана от българския гражданин Петър Х., на влизане в страната от Гърция. Рентгенът показал несъответствие с декларирания товар – въглероден диоксид, както и наличие на правоъгълни пакети.

Допълнителната проверка установява, че в задния край на камиона, зад кутия с измервателните уреди и изводите за зареждане и разтоварване, има скрита врата, която е вход към резервоара  на автоцистерната. След отваряне на вратата е установено, че в празния резервоар има тютюневи изделия.

Установено е, че се пренасят 5 087 800 цигари (254 390 кутии), от които 3 989 200 (199 460 кутии) с марка „COOPER“ и 1 098 600 (54 930 кутии) с марка „R.G.D“, всички без акцизен бандерол.

С извършения оглед на местопроизшествие е образувано досъдебно производство за контрабанда в особено големи размери. Цигарите са иззети. Водачът на автомобила Петър Х. е задържан  от прокурора за 72 часа и е привлечен като обвиняем.

Разследване за контрабанда на цигари в особено големи размери и представляваща особено тежък случай се провежда от разследващ митнически инспектор, под ръководството на Окръжна прокуратура – Хасково. Продължават спешните действия по него.

Преди три месеца, служители на митнически пункт Златарево разкриха и задържаха над 2 млн. контрабандни цигари, укрити в македонска автоцистерна за втечнен газ, припомнят от Агенция Митници.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук