Спипаха свещеник за порнографски материали с непълнолетни

контакти

Районна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем 50-годишен свещеник в област Хасково към Старозагорската митрополия за разпространение и държане порнографски материали с непълнолетни лица, съобщават от Апелативна прокуратура – Пловдив.

Според информацията, в периода от месец март 2023 г. до месец октомври 2023 г. разпространявал порнографски материали с участие на лица, които изглеждат на ненавършили 18-годишна възраст. Освен това държал порнографски материали с участие на лица, които изглеждат на ненавършили 18-годишна възраст.

Мъжът е бил задържан на 12 октомври 2023 г. от служители на ГДБОП, след като е засечен да разпространява порнографски материали. Установено е, че от месец март 2023 г. до месец октомври 2023 г. е разпространявал чрез мобилни приложения порнографски материали – снимки и видеоклип с участието на лица с неустановена самоличност на видима възраст под 18 години. При извършените претърсвания на места, които е обитавал, са иззети един преносим компютър и два мобилни телефона, съдържащи снимки и видеоклипове с порнографско съдържание.

По делото се извършват активни действия по разследването – разпити на свидетели, огледи на веществени доказателства и предстои назначаване на експертизи.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.  Извършват се действия по разследването.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук