Спипаха пълен с цигари камион в Хасково

контакти

Пълен с цигари камион е бил спипан в Хасково, след проведена на 7 декември специализирана полицейска операция на ГДБОП  и Областната дирекция на МВР, става ясно от съобщение на Прокуратурата.

Товарният автомобил, с българска регистрация, е бил паркиран до складова база в Хасково. По време на проверката в товарното му помещение полицейските служители открили общо 413 960 броя кутии цигари без поставен на тях акцизен бандерол. Установено е, че регистрационните табели, поставени на товарната композиция, са издадени за друго моторно превозно средство.

Под надзора на Районна прокуратура – Хасково е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234 ал.3 т.3 вр.ал. 1 от Наказателния кодекс – за държане на акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по закон – общо 413 960 броя кутии цигари, като предметът на престъплението е в големи размери. Цигарите без акцизен бандерол са иззети и приобщени като веществени доказателства по делото. По досъдебното производство се извършват действия по разследването.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук