Специална награда „Гласът на Венеция“ за трио „Триолина“

Специалната награда „Гласът на Венеция“ отсъди за трио „Триолина“ журито на XIV Международен фестивал на изкуствата за деца и младежи „Орфей“, чийто домакин е град Лидо ди Йезоло, в провинция Венеция, Италия.

В тазгодишното издание, провело се онлайн, се включиха около 500 участници от различни страни, които се състезаваха в различни категории и възрастови групи.

Призът за „Триолина“ е в категория „Джаз“, в пета възрастова група, от 18 до 35 години. Триото е в състав Надежда Георгиева, Иванина Тодорова, Стилияна Стойнова, които учат в Национално училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“ – Стара Загора. Надежда е от Димитровград, в момента в 12-ти клас. Нейните съученички са от Раднево. Вокалният им педагог е Надя Тончева.

Международният фестивал „Орфей“ се провежда с подкрепата на италианска неправителствена организация, с президент почетният консул на България за италианската област Венето – Джорджо де Фавери и община Йезоло. От 2012 г. фестивалът се провежда под патронажа на вицепрезидента на България. През 2017 г. юбилейното 10-то издание бе открито от Илияна Йотова…

Трио „Триолина“ е създадено преди две години и вече печели ред авторитетни награди. Миналата година например се класира на второ място в националния джаз конкурс в Стара Загора. Тази година идва наградата от Италия. На песента, с която „Триолина“ спечели приза „Гласът на Венеция“, може да се насладите във видеото:Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук