Специализираната прокуратура публикува нова порция разговори на Васил Божков

Специализираната прокуратура публикува нова порция разговори на Васил Божков, като оповести съдържанието на доказателствения материал, а именно четири телефонни разговора на обвиняемия, спрямо когото са прилагани специални разузнавателни средства.

На база отделените материали е образувано ново досъдебно производство за престъпление по глава Първа от Наказателния кодекс, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от десет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

На 10 юни 2020 г. обвиняемият Васил Божков провежда разговор с лице, за което са налице данни от справка на ДАНС, че е Огнян Стефанов.

На 09 юли 2020 г. обвиняемият Васил Божков провежда разговор с лице, което за момента е с неустановена самоличност.

На 10 юли 2020 г. обвиняемият Васил Божков провежда разговор с лице, за което според справка на ДАНС има вероятност да е Александър Паунов.

На 12 юли 2020 г. (неделя) обвиняемият Васил Божков провежда разговор с лице, за което са налице данни от справка на ДАНС, че е Огнян Стефанов.

Допълнителна информация за разговорите – текст и аудио, може да видите на сайта на Специализираната прокуратура – тук.

Същевременно, Васил Божков реагира на фейсбук страницата си, където написа: „Разтърсващите доказателства“ можехте да ги прочетете и тук или да ги чуете в интервю. Подгответе още 19 обвинения. Подкрепям протестите срещу вас от първият им ден и ще продължавам да го правя.

Малко по-късно се потвърди, че Александър Паунов е част от парламентарната група на „БСП за България“, но не е член на БСП. Той е председател на друга партия, която е в коалицията „БСП за България“… Той потвърди разговора. Още днес подава заявление за напускане на парламентарната група, заяви, цитирана от Агенция „Фокус“ председателят на БСП Корнелия Нинова. Стана ясно, че той ще остане независим депутат.

Огнян Стефанов е журналист. Разбира се, че си спомням тези разговори, откривате ли в тях нещо укоримо. Васил Божков не го познавам, контактувам с него единствено от професионален медиен интерес, заяви пред БНР Стефанов.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук