Спецакция на КАТ, без краен срок

Нова специализирана полицейска операция, с фокус спазването на Закона за движение по пътищата, стартира от днес Пътна полиция. Акцията няма фиксиран краен срок, съобщават от пресцентъра на МВР.

Проверките се извършват по метода широкообхватен контрол, съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „Пътна полиция“, при Главна дирекция „Национална полиция“. Целта е да се обхване максимален брой водачи и превозни средства, които да бъдат проверявани.

Акцент е поставен върху недопускане на шофиране под въздействие на алкохол. Ще се установяват и шофьори, които се движат по правилата, но имат регистрирани други нарушения – нередовни документи и наказателни документи за връчване.

Планирано е проверките да се правят регулярно всяка седмица на 28 места в страната, като действията ще са специфични за всяка областна дирекция, поясни Близнаков.

В рамките на започналата днес операция в София бе акцентирано и върху водачите на товарни автомобили, поради което в проверките са включени и екипи на Държавната агенция „Автомобилна администрация“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук