СПЕКУЛИРА ЛИ СЕ С ЦЕНАТА НА ВОДАТА?

контакти

Спекулира ли се с темата за цената на водата? Дебат по нея възникна на днешното заседание на ОбС, при съгласуване бизнес плана за развитие „ВиК” ООД – Димитровград, за периода 2017 – 2021 г.

Начало на разискванията сложи председателят на сесийната група на БСП Димитър Петров. Прочетох бизнес плана, който е амбициозен и изпълним. Това е аргумент, че местният парламент допусна грешка, че включи Водното дружество в Димитровград във ВиК Асоциация Хасково. Освен това, в плана няма аргументи, че цената на водата трябва да бъде повишавана в близките 5 години, даже може да спадне. Сега тя е 1,86 лева за кубук, до 2021 може да се понижи до 1,8 лева. Надявам се, че представителите ни във ВиК Асоциацията ще настояват този бизнес план да се спазва, включително цената, за да не се ощетяват жителите на община Димитровград, коментира Петров.auto-banner

Като сте чели бизнес плана, видяхте ли инвестиционни намерения в него, по-големи от 100 хил. лева, контрира кметът Иво Димов. Разчетите му не дават възможност да се инвестират половин милион лева за канализация на Бодрово, например. Настоящият бизнес план е актуален, докато функционира самото ВиК в Димитровград. При преливане в Асоциацията, спира да действа. Там действат краткосрочна, средносрочна и дългосрочна програма. Спрете да спекулирате с цената на водата. Тя ще се повишава, трябва да е ясно. Така ще е за цяла България, не само за Димитровград. Не само за общините във ВиК асоциациите, но и за тези, които не са, акцентира градоначалникът.

Председателят на ОбС Гергана Кръстева, от своя страна, поясни, че в случая не се приема бизнес плана, а се съгласува, каквото е изискването по Закона за водите. Това може и да не стане, но трябва да бъдат върнати мотивирани предложения, поясни тя.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук