Спадат констатираните пътни нарушения. Акциите продължават

С всяка следваща седмица през месец октомври спадат констатираните от КАТ пътни нарушения в региона на област Хасково, сочи статистиката на Областната дирекция на МВР. През периода Пътна полиция провежда акции по контрол на пътното движение.

Към 11 октомври, в рамките на предходната седмица, са установени 2096 нарушения. Към 19 октомври, в рамките на предходната седмица, са установени 1955 нарушения. Към 26 октомври, в рамките на предходната седмица, са установени 1213 нарушения.

Към 11 октомври са спипани 7 водачи с алкохол и четирима с дрога. Към 19 октомври са заловени 5 водачи с алкохол и шестима с дрога. Към 26 октомври са хванати 3 водачи с алкохол и двама с дрога. Забелязва се ръст при установените неправоспособни шофьори, които за първата седмица са 2, през втората – 4, през третата – 6.

От МВР предупреждават, че специализираните операции по метода на ротация и този по широкообхватния контрол ще продължат и занапред, тъй като са част от създадената организация за изпълнение на мерките за ограничаване на предпоставките за пътни произшествия.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук