Социално отговорни компании, за седми път, с награди от КРИБ – Хасково

Седмата официална церемония, за връчване на наградите-грамоти на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) – Хасково – „Гласът на българския бизнес” за „Социално отговорна компания – партньор на община”, за изтеклата 2018 г. в област Хасково, се проведе днес в залата на Областна администрация.

Област Хасково е точката на картата на България, която се променя по отношение на инвестициите и желанието на хората да останат в този регион. Те ще останат, само ако има бизнес и институциите работят заедно. С тези думи церемонията откри председателят на КРИБ – Хасково Стефан Димитров, след което последваха слова и приветствия и на останалите официални лица.

Сред присъстващите бяха Мариана Николова – заместник-министър председател по икономическата и демографска политика; проф. Николай Вълканов – заместник-председател на Управителния съвет на КРИБ, Станислав Дечев – областен управител на Хасково, Хюсеин Гюлмез – помощник аташе в Генералното консулство на Турция в Пловдив, Христина Янчева – ректор на Аграрен университет – Пловдив, член кореспондент проф. д.т.н. инж. Стефан Драгоев – заместник ректор по научна дейност и бизнес партньорство в Университета по хранителни технологии, град Пловдив, Светла Костадинова – изпълнителен директор на Институт за пазарна икономика, представители на общини от област Хасково и регионални структури на КРИБ.

Инициативата се осъществява съвместно с ръководствата на общините от областта. Номинирани за наградите са общо 14 компании, развиващи своята дейност на територията на всяка една от тях.

Номинираните фирми от Община Минерални бани са: „Денис-1992“ ЕООД – гр.Неделино, „Ванчеви фарм“ ООД – Хасково, „Зенит 2005“ ООД – Минерални бани, „Гу-Траки“ АД – Минерални бани. От Община Харманли – „Слънчева Тракия“ ООД. От Община Свиленград – „Лев Ойл“ ООД – Стара Загора, „Хестея“ ЕООД – Свиленград. От Община Хасково – ВиК Бунар, „Каменица“ АД, „Недев“ ЕООД, „Алфа и Зет“ ООД.

Специални награди получиха хасковските „ЕкоТрадекс Груп“ АД – за инвестиции в опазване на околната среда, изграждане на спортни обекти и зони за отдих; „ЕВРОПЪТ 2005“ ООД – въвеждане на иновации при изграждането на пътища с цел опазване на околната среда; „ДОНИДО“ АД – инвеститор в човешкия капитал. Специални награди бяха връчени още на Добри Беливанов, кмет на Хасково – за въведени мерки за енергийна ефективност в община Хасково в рамките на мандата си; Георги Манолов, кмет на Свиленград – вдъхновяващ визионер; д-р Георги Станков, народен представител – за въвеждане на противоградната система в област Хасково; Станислав Дечев, областен управител на Хасково – за привличане на чужди инвестиции в региона.

.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук