СОЦИАЛЕН ПРОЕКТ ОБГРИЖВА ХОРА В ДОМАШНА СРЕДА

контакти

Социален проект „Звено за услуги в домашна среда“ стартира от 1 юни общината. По него документи ще могат да подават граждани, в това число и деца с различни видове трайни увреждания. Става въпрос за такива, чиито ограничения ги поставят в изолация или в невъзможност сами да организират социалния си живот, както и самотно живеещи, които имат здравословни проблеми, непозволяващи им да подредят бита си. Документи те могат да подават в 21 стая в общината. Това каза ръководителят на проекта Любомир Филипов. Преминали обучение санитари ще помагат при почистване на жилището, обгрижване, тоалет и обличане, приготвяне на храна, връзка с институции и др. Услугите са почасови, но потребителят сам определя интензивността и продължителността, допълни ръководителят.

Продължителността на проекта е до 31 май 2014 г. Желаещите могат да кандидатстват непрекъснато, в срока на неговата работа. Заявка за това става, след подаване на документи и посещение на експерти от дирекция „Социално подпомагане“. Преди началото са обработени книжа на 80 човека, като одобрени са 60, колкото е и лимитът. Посочената цифра е динамична, т. е. през определено време повече потребители ще могат да станат част от фиксираната бройка. Всички желаещи да подадат документи могат да го направят до крайната дата. Отнася се само за Димитровград, без населените места каза още Филипов.

В дейностите се включват 27 човека – 24 санитари, медицинска сестра, организатор по труда и социален работник. Стойността на проекта е 190 хил. лв. 

Любомир Филипов, на снимката. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук