СОФТУЕРНИ СПЕЦОВЕ ВАЯТ ГРЪНЦИ С РАЙНОВСКОТО ЧИТАЛИЩЕ

контакти

Над 50 доброволци, служители на свтовноизвестната софтуерна компания VMware се включиха в ателието по грънчарство на Народно читалище „Марица – 2008“, с. Райново. Това стана в Сандански, при доброволческата инициатива, организирана от компанията.

Идеята бе служителите на компанията да положат доброволен труд за изработване на различни арт изделия, които след това да бъдат продавани с благотворителна цел.

Грънчарското колело бе едно от най-атрактивните за служителите на VMware. С интерес  доброволците се включиха в изработването на различни глинени предмети, както и оцветяваха предварително изпечена керамика. В останалите ателиета служителите на софтуерната компания имаха възможност да изработят кукли от царевична шума, да украсят кутии с декупажна техника, да бродират върху панама,  да изплетат колани по стара българска традиция, разказаха от читалище „Марица”.

olea-625-50 ban

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук