СОФИЯНСКИ: ПРОТЕСТИРАЩИ ТЪРСЯТ ПОДКРЕПАТА НА ССД

Стефан Софиянски
контакти

Част от протестиращите в последните седмици търсят подкрепата на нашата партия. Това заяви лидерът на Съюза на свободни демократи Стефан Софиянски. Той бе в Димитровград, където се проведе Отчетно-изборното събрание на структурата. На нея делегатите избраха общинско ръководство, направиха анализ на случващото се в страната и последните парламентарни избори.

При мен дойде човек, който се представи за ръководител на движение „Орлов Мост“. Избрахме си вашата партия, тъй като вие сте най-безконфликтни. Започна да ми обяснява как ще избира депутати. Говори за събрание, в което ще ги излъчи. Обясних му, че тези депутати трябва да им е ясно какво ще правят в парламента. Уточнихме се, че ще помогнем за формулиране на тезите. Убедих го да обърне нещата, но като си отиде, не останах с впечатлението, че съм успял. Така или иначе, по-активните демонстриращи започнаха да свикват с мисълта, че в парламента може да се влезе само с партийна листа, заяви Софиянски.

Предимството на ССД лидерът вижда в събиране между малки партии и възможност за граждански принцип при избиране на кандидатите. Сдружения, които смятат, че имат представителност, да влязат в листите. Ръководството на партията води разговори с пловдивското ВМРО. Със структурата на Красимир Каракачанов също, но с него Софиянски сподели, че има несъвместимост. Договорки се търсят също с партия „Лидер“ и други формации. Обсъждали са сътрудничество и със СДС, но не се е стигнало до разбирателство. Сред причините – желание от страна на седесарите за съюз с Касим Дал и залитането им към ГЕРБ.

Определи част от приоритетите на свободните демократи. Като основен очерта нова Конституция, която да промени основите на държавното управление.  Да се намали депутатите наполовина, както и да работят на пълен работен ден. Освен това – промяна на териториалното деление. Редуциране на областите от 28 на 6.

Смятам, че дългото отсъствие на ССД от Народното събрание е предимство към днешна дата. Хората не искат парламентарно представени партии. Видяхте лозунгите. Някой да е казал, че е против ССД?, риторично попита Стефан Софиянски. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук