СОНДИРАТ ПОЧВАТА ЗА НОВИЯ НАДЛЕЗ

кръгово движение
контакти

Геоложки проучвания на почвата започнаха в южната част при жп надлеза на бул. „Трети март“. Извършва ги „Геология – Геотехника 1“ – Ямбол.  Там ще се изгражда ново кръгово кръстовище, което ще свързва южната и северна част на града.

Фирмата е лицензирана за тази дейност. Получила е разрешение от общината. В момента работниците бият сонда на 25 метра дълбочина. Ще има още един сондаж, вероятно в противоположната част. Тези дейности са важни за работното проектиране. Проектите на новото съоръжение трябва да бъдат представени за одобрение в края на март – началото на април, казаха от общината.

Едва след това ще се издаде разрешение за строеж на изпълнителя – „Терна“. Кога ще започне самото строителство, от фирмата ще преценят допълнително, тъй като започването на дейността е свързано с множество подготвителни работи.

Важен детайл е изработването на готови конструктивни елементи, т. нар „ферми“. Едва след потвърждение, че те са готови, изпълнителят би трябвало да насрочи старт на строителството, за да може веднага след разрушението на стария мост да започне изграждането на нов.

Нужен е голям синхрон, за да трае ремонтът максимално кратко време, тъй като е свързан с цялостното движение на града. Отразява се върху много хора, коментира заместник-кметът Владимир Митрушев. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук