СОНДАЖ: 73% ОТ УЧИТЕЛИТЕ ИСКАТ НОВА СТРУКТУРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО

контакти

73% от учителите смятат, че образованието се нуждае от нова структура. 16 на сто от тях са на мнение, че в системата трябва да влязат нови кадри. Това сочи експресен телефонен сондаж на социологическата агенция „Галъп интернешънъл“. Преди седмица бе оповестена първата част от него, показващ, че учителите декларират увереност в силите си, но не свидетелстват за подкрепа от страна на обществото. Анкетата е проведена сред 716 учители от различни степени, учебни заведения и населени места в цялата страна.auto-banner

Според учителското съсловие, реформите в образованието се нуждаят от продължаваща разяснителна кампания. Гилдията има готовност да приеме подмладяване, както и да понесе нови отговорности.

Почти всички подкрепят идеите за провеждане на специални обучения и разяснения за учители в различни места на страната, обхващайки родители и ученици.

Три четвърти от попитаните смятат, че е по-добре учителите да могат сами да избират учебници, методи, програми, за да бъдат педагозите в центъра на образователния процес. Останалите възприемат твърдението, че е по-добре учителите да нямат право на това, за да има ясен стандарт и критерии в образователния процес.

Резултатите от тестваните твърдения пораждат любопитни хипотези… Откроява се нагласата, че учителите трябва да бъдат поставени във фокуса на реформата.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук