СОМ ГИГАНТ ОТ ЯЗОВИРА КРАЙ ЧЕРНОГОРОВО

контакти

Запалените риболовци от Димитровград Тихомир Танев и Адриан Ангелов удариха бинго нa язовира на „Неохим” АД – „Черногорово”.  На въдица със стръв рибка те уловиха сом с дължина 1.81 м и тегло 41 кг. Не минало и час, когато друг едър екземпляр захапал куката, но кордата се скъсала. Като познавачи на красивия спорт двамата приятели знаят, че едрите хищни риби се движат по двойки. Отскубналият се гигант най-вероятно е бил партньорът или партньорката на уловения сом.

Тишо и Адриан не могат да опишат с думи адреналина по време на изваждането на екземпляра. Направиха си много снимки и видео с него. Новината бързо се разчу и техни авери непрекъснато им звъняха по телефоните да питат не са ли хванали и друг сом.

От началото на риболовния сезон освен този, е изваден още един 40-килограмов сом. Той е завоевание на Румен Велев. Миналият сезон на Черногорово пък бяха уловени 5 големи сома от 30 до 62 кг. Рекордьорът от 62 кг. и дължина 2.10 м бе хванат от димитровградчанина Георги Георгиев. Д-р Алдин Карагьозов, анестизиолог в МБАЛ „Света Екатерина” – Димитровград, пък само през няколко часа извади на брега два сома – на 33 и 42 кг.

Съгласно правилника за риболов на язовира, за майсторите на въдицата остават само снимките,  след това едрите екземляри се пускат отново във водата. Ръководството на „Неохим” АД обезвъзмездява кадемлиите с вип карти за безплатен достъп до водоема и с други поощрителни награди. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук