„Сова Харис“: 21% се колебаят дали да гласуват, не виждат мотивация

Напълно сигурни, че ще гласуват на предстоящите избори са малко повече от половината живеещи в страната избиратели – 52%. Това показва, че по-следващата неделя до урните се канят да отидат около 3 милиона души, се казва в проучване на „Сова Харис“, проведено в периода от 27 октомври до 2 ноември 2021 г.

Според резултатите от проучването, не се наблюдава възможност за възникване на допълнителна мотивация, която да стимулира колебаещите се 21% да упражнят правото си на вот. По-скоро, пикът на пандемията, умората от участие на избори, езикът на омразата в предизборните кампании биха могли да откажат и част от твърдия електорат.

Получените данни показват, че няма значителни промени в електоралните нагласи в сравнение с изминалите избори. Наличието на нов силен проект в пространството на партиите, желаещ промяна, води главно до вътрешно преразпределение в този сектор…

Разбира се, съставянето на правителство от 4 или 5 политически субекта, изповядващи различни идеологии, е задача с повишена трудност. Провал за трети път ще дискредитира идеята за промяна.

Изборът на президент е много по-лесен за прогнозиране. Според данните, в рамките на кампанията няма съществена промяна в нагласите, се казва в проучването, повече за което може да видите тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук