СМУТИ СРЕЩУ ПРОЛЕТНА УМОРА

Една много популярна напоследък у нас напитка се нарича смути. Тя представлява сокове от плодове и зеленчуци с натрошен лед. Нарича се смути заради гладката повърхност, която добива.

Повечето от нас изпитват смяната на сезоните доста осезателно. Преминаването от зима към пролет се отразява с чувство за отпадналост, която е причина на липса на витамини и минерали и то пресни и сурови, недостатъчни слънчева светлина и движение. Цялостната отпадналост на тялото може да бъде преодоляна, ако навреме се добави коктейл от витамини и минерали. Едно природосъобразно смути може да ви даде необходимата енергия и бодрост, с което да преодолеете пролетната умора.

Ето примерна рецепта за смути за 1-2 дози, предоставена от lechitel.net:

Ягоди – 1 и ½ чаши,

Нар – сок 1 чаша,

Ревен – 1 и ½ чаши,

Мед – 1и ½ лъжици мед,

Нискомаслено прясно мляко – 1 и ½ чаши (за тези на които не им действа добре може да го пропуснат или да го заменят с нещо друго).

Разбиват се на блендер всички тези съставки докато станат хомогенни и се пие по 1-2 чаши сутрин и вечер.

Ревенът, който се нарича и равен, стимулира храносмилането, пречиства организма от токсините и подобрява обмяната на веществата.

Нарът намалява стреса и рискът от сърдечносъдови заболявания, помага за по-добър сън.

Ягодите съдържат много необходимия витамин С, забавят стареенето на клетките, помагат за по-добрата работа на ума, пазят ни от костни и сърдечносъдови болести.

Идея за прасковено смути, вижте във видеото. Как да подготвите още такива витаминозни вкусотии, рецепти може да намерите в интернет.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук