СМЕНЯТ С НОВИ СТАРИТЕ РЕЛСИ НА ЖП ЛИНИЯТА

жп гара Димитровград
контакти

[dropcap]Ж[/dropcap]ици, релси и траверси се подменят по жп линията в района на жп гара Димитровград. По договор началото стартира на 15 октомври, но фактическата работа започна на 16-и.

След преустановяване на електричеството, работниците от гръцката фирма „Терна“, вече демонтират контактната мрежа. За тази цел те разполагат с две вишки и една машина, движещи се по релсите. След това ще монтират нова.

Паралелно с това те премахват линиите, за да подготвят основата за новото високоскоростно трасе. Впоследствие ще полагат нов железен път, който ще бъде с по-широки релси. Последните ще бъдат заваряни, а не привързвани с болтове, както досега, като се предвижда задължителния луфт, който да обира разширението. Това ще премахне неприятния шум при преминаването на влака от релса на релса. Ще бъдат монтирани пружини, които допълнително ще увеличат комфорта на пътниците.

Броят на коловозите ще бъде редуциран от сегашните 10 на 7. Старите дървени траверси ще се подменят с бетонни и ще се положи укрепваща настилка от чакъл. Стрелките, които командват движението на влаковете, също подлежат на подмяна.

Както вече писахме, гарата ще продължи да функционира нормално, като треновете ще се движат по два коловоза. В началото ще се ползват двата крайни, откъм ул. „Първи май“. След това те ще бъдат сменяни, за да се довърши работата по останалите.

Дейностите ще направят невъзможно пресичането през релсовия път. Така ще бъде и след тяхното приключване, тъй като ще се монтират шумоизполиращи стени. Това ще наложи ползването на подлеза.

Гръцката фирма „Терна“ бе избрана за изпълнител на трасето от Димитровград до Харманли, по проекта за реконструкцията и електрификацията на жп линията до Свиленград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук