СМЕНЯТ МВР ШЕФОВЕ, АКО НЕ СПРАТ ЦИГАРЕНАТА КОНТРАБАНДА

контакти

auto-bannerДиректорите на областните и регионални полицейски управления, с високо потребление на незаконни цигари, имат месец, за да подобрят работата си. Това каза премиерът Бойко Борисов, препоръчвайки да бъдат уволнени МВР шефовете, които не се справят.

Ще положим максимални усилия да продължим в същия дух борбата с незаконната търговия с цигари. Благодарение на обединените усилия на бизнеса и правоприлагащите органи през последното тримесечие на миналата година са постигнати най-ниските равнища на потребление на нелегални цигари у нас за последните 9 години. Доволен съм, но резултатите показват какво още имаме да правим, коментира премиерът.

Преди това той препоръча уволнение на тези полицейски шефове, които не се справят и техните градове фигурират в червената зона на проучването на тютюнопроизводителите. Статистиката на тютюневите компании сочи, че към момента в областните градове Пазарджик, Пловдив, Хасково, Сливен и Перник контрабандата е на най-високите нива. От по-малките градове високи са нивата в Свиленград и Кюстендил, уточнява БНР.

Борисов допълни, че дирекциите, които не се справят, явно нямат достатъчно поглед върху пазара. Последното означава, че освен цигарите, създава се условие за контрабанда и на други стоки – алкохол, захарни изделия, месо и т. н.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук