Сменят ликвидатора на ВиК – Димитровград

контакти

Определеният за ликвидатор на Дружеството в ликвидация ВиК ООД – Димитровград ще бъде сменен. Това се очаква да стане на Общо събрание на съдружниците на Дружеството, насрочено за 26 юли, когато ще бъде избран нов ликвидатор. Държавата представлява 51% от капитала на Дружеството, а Община Димитровград – 49%.

Общински съвет – Димитровград определи Гергана Кръстева като представител на Община Димитровград – съдружник във ВиК ООД, като й даде мандат да участва и да гласува на Общото събрание.

На заседанието на ОбС Кръстева коментира, че са минали над две години от ликвидацията на Дружеството. По този повод е депозирано писмо до Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Изискана е информация какво е свършил ликвидаторът и защо до този момент не е представил отчет. От регионалното ведомство отговарят, че предложението им е да бъде сменен ликвидаторът и да бъде избран друг на позицията – юрист, за да довърши процедурата по ликвидация.

Точките на Общото събрание, на 26 юли, са – приемане на годишния финансов отчет на ВиК – Димитровград за 2022 г., освобождаване на ликвидатора, избор на нов ликвидатор, упълномощаване на регионалния министър да сключи договор за осъществяване на ликвидацията на Дружеството с избрания ликвидатор. По всички точки представителят на Община Димитровград да гласува утвърдително на събранието, даде съгласие ОбС.

Общото събрание трябва да освободи досегашния ликвидатор Лилия Цончева и да избере Константин Иванов за ликвидатор на Дружеството за срок от 1 година, с възнаграждение една минимална месечна заплата. За същия период – до 1 година от вписване на обстоятелствата в Търговския регистър, ликвидацията трябва да бъде завършена.

По темата Гергана Кръстева допълни, че по принцип минималният срок за ликвидацията е 6 месеца. Мотивите обаче да бъде по-дълга е, че има текущи съдебни производства по събиране на средства от ВиК ООД в ликвидация, които все още не са приключили. Така че, ако бъдат в полза на ВиК, ще могат да бъдат акумулирани средства в бюджета на Дружеството и впоследствие, в масата на ликвидацията – разпределени съобразно дяловете на съдружниците.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук