Слънчева неделя на Алеята на новия живот

контакти

Прекрасен слънчев празник на Цветница се състоя на Алеята на новия живот, където родители за поредна година засадиха дръвчета на своите деца, родени през последната година.

По време на събитието облаците отстъпиха място на слънцето, което озари цветната градина в парк „Марица“ в Димитровград в неделя. Над нея прелетя и щъркел, предвестник на настъпилата пролет. Към края на проявата, когато засаждането приключи, заваля лек и благодатен дъжд. Над 115 родители заявиха желание да засадят дръвче. Част от тях предпочетоха да направят това на избрано от тях самите място.

Празника откри кметът Иво Димов. Няма нищо по-хубаво от това точно на Цветница да засаждаме дръвчета в Алеята на новия живот. Точно в началото на пролетта, когато природата се заражда, когато всички очакваме с много настроение и усмивки нещо ново. Дано да се раждат повече деца през следващите години и да продължим да засаждаме все повече и повече дръвчета, пожела си градоначалникът.

Кметът припомни, че инициативата на Алеята в парк „Марица“ започна през 2011 г. и се развива успешно досега. Той благодари на „Каолин“ АД, което дружество осигурява фиданките. Благодари и на Христо Цветков, предложил идеята за Алеята на новия живот преди 8 години, като общински съветник.

Радвам се, че има толкова много деца, толкова много хора, че отново над 100 дръвчета ще обогатят алеята. Именно с тази цел бе създадена – новият живот да бъде отбелязан с още един нов живот – на растение, с нещо зелено, нещо красиво, нещо което да расте заедно с детето – дръвчето. Живи и здрави да са дечицата, на които днес се засаждат дръвчета. И на много още деца след тях да бъде засадено дръвче, пожела Христо Цветков.

Той благодари на всички, удостоили с присъствието си днешния празник. Благодари на общинското ръководство, което направи тази идея устойчива, както и на „Каолин“ АД, с чиято финансова подкрепа се реализира идеята за Алеята на новия живот.

От името на компанията приветствие отправи ръководителят на предприятието за района на Димитровград Николай Златев, който пожела на родителите и децата здраве, цветно и щастливо посрещане на празниците.

За тазгодишния празник Общината отново подготви изненади за децата, сред които среща с любимите детски герои Мечо Пух и Великденския заек. Всяко семейство получи грамота и табелка с името на своето дете, което да прикрепи към дръвчето.

Още снимки от събитието може да видите на Фейсбук страницата ни – тук. Кадри ще има и на страницата в социалната мрежа на кмета Иво Димов – тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук