Слънчева Коледна трапеза след снега в Димитровград

контакти

Слънчева и богата бе Коледната трапеза на централния площад „България“ в Димитровград, след падналия сняг, който бе почистен, за да бъдат подредени шатрите с най-разнообразни ястия.

В дълга редица бяха изложени приготвени от местни майстори гозби, обредни хлябове, сладки изкушения, имаше изложение на домашни вина, жени от читалищата показваха във фолклорни кътове как се меси хляб, как се плете и как се преде. Те участваха в кулинарен конкурс, провеждан за единадесета година, с автентични ястия, типични за празниците по Коледа.

Сред най-атрактивните места бе юнашкият тиган, в който Ангел Ангелов приготви на място 1000 порции боб. Много бяха нетърпеливите да го опитат и извиха дълга опашка.

Водещ на вкусната и красива проява от страна на организаторите от Община Димитровград бе Валентина Костова, която премина през различните шатри и кътове, за да представи участниците и техните творения.

Коледари наричаха за здраве и берекет. Допълнителен колорит внесоха къщички със сурвачки, занаятчийски изделия…, през които дошлите преминаваха по няколко пъти, привлечени от цветовете и изработките.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук