СЛУХ ПРАЩА ОБЩИНСКА ОХРАНА ВЪВ ФАЛИТ. УПРАВИТЕЛЯТ – ЛЪЖА Е

Слух праща „Общинска охрана” ЕООД – Димитровград във фалит. Затрудненото положение карало ръководството да пуска част от служителите в неплатен отпуск. Някои мислели и за друга работа. Несигурността и ниското заплащане допълнително засилвали проблема. От друга страна, се забелязвало известно забавяне на заплатите. Служители коментираха, че има такова нещо, но предпочетоха да не дават подробности, тъй като всеки си пази мястото и това е разбираемо.

Временно изпълняващият длъжността управител на Общинска охрана Живко Делчев опроверга информацията, че дружеството отива към фалит. Коментира, че работата върви ден за ден. Това според него означава, че всеки ден се работи на 100% от възможностите, за да се осигурят заплати на служителите.

Не може да се каже, че финансовото състояние е отлично, но е добро. Завършихме 2012 г. с положителен резултат. Имаме нужното доверие на клиентите. За момента нямаме финансови затруднения, няма опасност от фалит, дружеството е стабилно. Предстои да вземаме средства за извършени услуги. Имаме сключени дългосрочни договори и достатъчно обекти, каза временният управител.

Живко Делчев обаче избягна конкретиката. Не пожела да каже дали има служители в неплатен отпуск и, ако има, колко са. Определи такива данни като фирмена тайна. Заяви, че дълго време бил в болнични и все още навлиза в работата. Уточни само, че една от причините за излизане в неплатен отпуск е желанието на служители да поработят през това време на други места, поради ниското заплащане.

По думите му частните фирми осъществяват некоректна конкуренция. Той не пожела да обясни точно какво значи това. Коментира, че за него е важно цялата дейност да се осъществява по буквата на закона.

Живко Делчев ще бъде ВРИД управител до края на август. В началото на годината ОбС гласува той да поеме поста за 6 месеца. До избор тогава се стигна, след бурни дебати. Имаше още едно предложение, но то отпадна.

Принципал на дружеството е общинският съвет. За коментар потърсихме Петър Томов, председател на постоянната комисия „Икономическа политика и бюджет“. Той каза, че за момента няма възможност да коментира темата. Засега не е подготвен, но обеща, когато е готов, да го направи. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. 25 % от фирмата е в принудителен неплатен отпуск ,заплатите са минимални,напускат дългогодишни кадри с опит и квалификация договорите за охрана са тримесечни …………………..

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук