СЛУЖИТЕЛИТЕ НА МБАЛ С ПОДПИСКА В ЗАЩИТА НА Д-Р НАКОВ

Д-р Наков в ляво
контакти

[dropcap]С[/dropcap]лужителите на МБАЛ „Света Екатерина“ излезнаха с ДекларацияПодписка в защита на д-р Здравко Наков, от когото кметът поиска да си подаде оставката. Те декларират несъгласието си и застават зад управителя на здравното заведение. Документът е адресиран до председателя на Общинския съвет, до кмета на общината и до председателите на сесийни групи.

Персоналът смята, че в кризисния момент, в който се намира болницата, смяната е нецелесъобразна. Докторите не са съгласни с мотивите за освобождаването и считат, че в тежкото положение д-р Наков се справя със ситуацията и показва добър мениджмънт. Категорично против са предложената кандидатура за временен управител на д-р Катя Георгиева, поради липса на опит в управлението. Настояват Иво Димов да преразгледа решението си за искане освобождаването и отправят молба към общинските съветници да положат усилия за спиране на негативни изказвания в медийното пространство.

На миналата октомврийска сесия на Общинския съвет градоначалникът поиска оставката на управителя на МБАЛ, а причина е лошото управление на болницата. На предстоящото на 29 ноември заседание той е внесъл и докладна по този повод. Кметът предлага договорът със д-р Здравко Наков да бъде прекратен предсрочно, а съветниците да вземат решение за назначаване на временен управител в лицето на д-р Катя Георгиева.

Преди седмица председателят на ОБС Стефан Димитров се обяви против исканата оставка. Заяви, че д-р Наков трябва да остане управител, тъй като ако бъде назначен друг, той ще има възможност да прикрие част от нещата.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук