Служебният премиер Стефан Янев: Честно и отговорно управление ще възстанови доверието

Честно и отговорно управление на служебния кабинет може да възстанови, поне отчасти, загубеното доверие в институциите. Ще настоявам кабинетът и всички институции да работят при пълна прозрачност и отчетност пред гражданите, в техен интерес. Това заяви служебният министър-председател Стефан Янев, при представяне от президента Румен Радев на структурата състава и приоритетите на служебното правителство.

Аз съм човек, който не дава празни обещания. Залагам авторитета си, жизнения си опит за това, че ще работя почтено, при спазване върховенството на закона, в интерес на обществото. Това очаквам и от назначените служебни министри. Наш основен приоритет е организирането и провеждането на свободни, честни и демократични избори. В тази връзка очаквам всички институции да работят синхронизирано, да бъдем абсолютно безкомпромисни при всякакви опити за изборни нарушения. С моите колеги се обединяваме около мотото „Почтеност, прозрачност и професионализъм“, каза още служебният премиер.

45-ят Парламент бе белязан с много емоции. Макар и кратък, неговият живот не бе напразен. Той ще остане като един драматичен жалон в излизането на нашето общество от авторитаризма и корупцията. Той обаче не сбъдна очакванията на хората за ново правителство, заяви президентът Румен Радев.

Макар и служебен, кабинетът който назначавам днес, има амбицията да бъде кабинет на демократичното единодействие. Той доказва, че е възможно демократи от различни цветове да надмогнат овехтели разделения и червени линии помежду си, за да се обединят около каузата за свободна и справедлива България, каза в словото си държавният глава.

Още от церемонията, вижте във видеото:Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук