Сложиха Бойко Борисов на монета

контакти

„Антична” монета, с увенчан профил, като на Бойко Борисов и означение ББ се появи в социалната мрежа Фейсбук. Публикувана е в нумизматична група с искане за повече информация, както се прави при непозната находка. На призива се отзовават десетки членове. Коментарите в голямата си част са насмешливи, весели, но има и съвсем сериозни. Веднага се появяват предположения за поредното менте на колекционерския пазар, с произход Турция или Китай.

Да попитам като пълен лаик и просто любител, освен ментета, друго въобще предлага ли се в БГ? – задава въпрос член на групата. Непредлагането на нищо друго е резултат от настоящия закон за културното наследство, отвръща друг.

За реверса, където борци са в схватка, пък, предположението е за двубой с  Цветанов. Други, с по-богато въображение разпознават в съперника Багата, заради „изтрития от времето” не съвсем четлив пояснителен надпис. Като най-достоверно обаче се очертава разчитането Bankia, което прекратява споровете, с логическото присъствие на населеното място, наред с Bulgaria и Sofia.

Toya shediovar e za muzeya, категоричен е колекционер, но дали монетата ще попадне там, никой не се наема да каже.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук