СЛЕД ТУРИСТИЧЕСКИТЕ, БЪЛГАРИЯ В КАРИКАТУРНИ ЛОГА ОТ КОМАРНИЦКИ

контакти

newbeautyСлед туристическите, България, вече, има и карикатурни лога. Те са дело на карикатуриста Христо Комарницки. Тези са извън конкурса, пише авторът.

Жури ще избира, сред седем визии, туристическо лого на страната. Както често става в България, предложенията получиха ред критики, съпътствани със скандални изказвания. Въпросът бе коментиран в студиото на БТВ, където темата бе определена като поредната мъка. Това са детски играчки, детски рисунки, възкликна художникът Ставри Калинов. Трудно ми е да говоря за колеги, призна той в студиото, но не спести критиките си за всички предложения, допуснати до финалния етап на конкурса.

Климатологът доц. Георги Рачев, който има и туристическа агенция, посочи, че проблемът в логата е, че са насочени към българската аудитория, а всъщност трябва да са обърнати към света. Затова и не е ясно какво ще научи за България един чужденец от, например, стилизирана шевица.

Пет са карикатурите на Комарнитски, в противовес на седемте визии. На едната от тях се виждат две ръце, които си подават хилядарки, с надпис над тях – България. Следващите са със същия надпис, изобразяващи други колоритни образи от българската действителност. Вижте повече от автора – тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук