СЛЕД СПЕКТАКЪЛА: ЗОГРАФЪТ ЗАХАРИЙ ВИДЯ ПРЕРАЖДАНЕТО НА ДИМИТРОВГРАД

Моноспектакълът „Греховната любов на зографа Захарий“ изпълни актьорът Любомир Бъчваров в зала „Асен Крайшников“ снощи. След него той заяви, че забелязва заспалия дух на Димитровград да се пробужда и преражда. Аз също се прераждам като вас, каза развълнуван той.

С много жар и отдаденост на ролята актьорът влезе в образа на своите герои – зографът Захарий, отчето Лаврентий и любимата му Християния. По майсторски начин с магнетичния си глас той успя да пресъздаде житейската им история. Зрителите бяха потопени в света на миналото, осъзнавайки връзката с настоящето. Специално за тях бяха подредени столове, които превърнаха пространството в камерен театър.

С този моноспектакъл показахме многофункиционалноста на изложбената зала, каза след него секретарят на Клуба на дейците на културата /КДК/ Анелия Радева. Тя поздрави актьорът и сценографът на постановката Христо Панев, на фона на които картини от християнски мотиви протече актьорската игра. На постановката присъства кметът Иво Димов, който също изрази възхищението си от играта на актьора. Градоначалникът го поздрави, поднасяйки му подаръци от общината. Това направиха и много други запленени зрители. По очите на много от тях имаше сълзи, показващи съпричастност с мъката на героите. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук