След случая Ериксен: Как да спасим живот в критична ситуация?

Полузащитникът на датския национален отбор Кристиан Ериксен, както се знае, се строполи на земята при двубоя от Евро 2020 между Дания и Финландия. Сърцето му спряло и бил с единия крак в отвъдното, но бързо е получил сърдечен масаж и реанимиран с дефибрилатор. Няколко дни след инцидента по цял свят продължават да валят суперлативи за единството на отборите, феновете, загърбили различията на терена в името на живота, за професионалните реакции на съдиите, лекарите…

Инцидентът обаче поставя и въпроси за реакциите в такива ситуации не само по спортните терени, но и в ежедневието. Как да действаме при такива обстоятелства, пред БТВ разказа и показа Марияна Манушева, председател на Фондация „Първите три минути“.

В началото на разговора бе подчертано, че в Европа на всеки 45 секунди един човек е повален от сърдечен арест. 80% от тези случаи стават извън болница. Повече от 10 000 души в България годишно са засегнати от сърдечен арест, за съжаление, малка част от тях оцеляват, посочи Манушева. Какво обясни тя и какво показа, информация може да видите на следния линк, както и във видеото, отдолу:Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук