СЛЕД СЕДМИЦА ОЦЕНЯВАТ КУЛТУРНИЯ МАРШРУТ ПО „АТРИУМ“ В ЛЮКСЕМБУРГ

контакти

След седмица ще се състои финалната оценка на Културния маршрут по приключилия проект „Атриум“ – Архитектура на тоталитарните режими на XX век. Това ще стане на 11 април в Люксембург в Съвета на Европа.

На 4 и 5 април Димитровград бе домакин на втората среща на Управителния съвет и Общото събрание на Международната асоциация по „Атриум“. Първата се състоя през септември миналата година в Хърватска. Тогава бе обсъдено досието на Културния маршрут.Atrium-Dgr-2

В града край Марица заседаваха представители от италианските общини Форли, Бертиноро, Форлимпополи, Предапио, Лабин – Хърватска, област Яш – Румъния. Те разгледаха постъпилите кандидатури за приемане на нови членове на Асоциацията: София – България, Раса – Хърватска; Солун – Гърция. Бяха обсъдени също правата и задълженията, произтичащи от членството, както и дейността на партньорите, след получаване на статут „Културен маршрут на Съвета на Европа“. Днешната среща откри заместник-кметът Светослав Стойков, който пожела успех на начинанието.

Община Димитровград е учредителен член на Асоциация „АТРИУМ“ и до включването на Столична община тя ще е единственият представител на България в управляващите органи. През юни миналата година кметът Иво Димов участва в учредяването на асоциацията във Форли. Той е и член на Управителния съвет и Общото събрание.  

[box_info]Рекламна агенция MAYA DESIGN – по-добро от очакванията! [/box_info]  Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук