След ремонт в ниската част, спортна зала „Младост“ вече е цялостно обновена

Наскоро приключи ремонтът в ниската част на спортна зала „Младост“ в Димитровград, след който тя вече е цялостно обновена. Представяне на реализираното направи днес кметът Иво Димов. В началото на годината градоначалникът анонсира предстоящите дейности, по време на на церемонията за спортист на годината.

Припомняме, че основната част на залата бе основно обновена с целеви 3 млн. лева от правителството. За останалата част допълнителни 220 хил. лева осигури Община Димитровград, с които да довърши ремонта в т. нар. ниска част. Той включва цялостна рехабилитация на двете зали – по акробатика и бойни спортове, санитарни помещения, съблекални, обособяване на басейн и сауна, кабинет за теоретична подготовка на клубовете. Поставени са настилки от ново поколение, ново осветление, подменени са плочки, водопровод, елинсталация, газифицирано е. Предстои осигуряване на уреди за фитнес в една от залите, в която ще има и огледала. Монтирани са сенници, срещу обилен дъжд и вятър, осигурен е допълнителен изход и т. н.

Помещенията бяха в окаяно състояние, в които 40 години нищо не беше пипано. След основния ремонт, вече са създадени всички необходими условия за нормална спортна дейност, коментира със задоволство кметът Иво Димов. Това той каза в отреденото за пресконференции пространство, обособено между ниската и основната част на спортна зала „Младост“.

Същевременно, бе разгледано и отреденото за кафене помещение, във фоайето на спортната зала. То има всички необходими комуникации, възможности за охлаждане, отопление, вентилация. Засега, няма бизнес интерес към него, но от Общината са убедени, че това скоро ще се промени.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук