След показаното от Прокуратурата: Това ли е ритонът ми, пита Божков

Къде е и останалата част от колекцията?

След като вчера се поинтересува за психичното здраве на премиера Бойко Борисов, днес бизнесменът Васил Божков кратко коментира от Дубай информацията от Прокуратурата, за съхраняване на иззетата му колекция.

Вчера Прокуратурата показа част от незаконно заграбените от нея артефакти на медиите. Всички присъстващи журналисти са инструктирани да снимат определен ритон. Нека Гешев и компания да кажат ясно и точно това ли е ритонът, който бе предложен на свободния пазар преди 5 месеца. Ако е той – добре. Ако не е – къде е ритонът?, задава въпрос Божков и пита още: Къде е останалата част от колекцията?

Съдействие от учени и независими специалисти в областта на археологията, на които да възложи изготвянето на експертни оценки на иззетите предмети с белезите на културно-исторически ценности, ще поиска Специализираната прокуратура, съобщават оттам. И допълват, че иззетите общо 6778 броя предмети, притежаващи белези на движими културни ценности, към момента се съхраняват в Националния исторически музей /НИМ/, при спазване на утвърдените правила и при осигурена охрана от органите на МВР.

Според обвинението, иззетите предмети са незаконно придобити и държани от обвиняемия Васил Божков. Същевременно, предвид упорито разпространявани неверни твърдения за иззетите предмети, както и с цел прозрачност на дейността на Специализираната прокуратура, е публикувано видео, което може да видите отдолу, както и снимки – на следния линк.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук