СЛЕД ОБЩЕСТВЕНАТА ПОРЪЧКА, КЗК РЕЗНА И ДОГОВОРА С „НЕО ТИТАН“ ЗА БОКЛУКА

контакти

След отменената в началото на месеца обществена поръчка на община Димитровград за сметосъбиране и сметоизвозване от Комисията за защита на конкуренцията, вчера КЗК отменя и решение на кмета, с което е открита нова обществена поръчка по „договаряне без обявление“.

Първоначалната обществена поръчка бе  отменена от КЗК заради неправилно включени различни по вид дейности, които могат да бъдат предмет на самостоятелни процедури. Тогава бе акцентирано, че смесването на различни видове стопанска дейност създава необосновани ограничения пред потенциалните участници. Бяха посочени и други дискриминационни условия. Становището на КЗК за отмяната се свързва с обжалване от фирмите „Грийн партнърс – БКС” и „Волф Милениум”. Тогава кметът Иво Димов увери, че проблем с чистотата няма да има, тъй като договорът с „Нео Титан“ е удължен с една година.

Именно с „Нео Титан“ се свързва новата обществена поръчка по „договаряне без обявление“. Тя обаче е отменена. Според публикуваната информация на сайта на КЗК, производството установява, че не са налице основанията в Закона за обществените поръчки за откриване на процедура по договаряне без обявление. Такова основание се свързва с възникнала необходимост от предприемане на неотложни действия, породени от събитие от извънреден характер, което възложителят не е могъл да предвиди или предотврати. КЗК решава, че нито един от мотивите не попада в хипотезата на събитие от извънреден характер.

Градоначалникът заяви, че ще обжалва решението на КЗК пред Върховния административен съд /ВАС/. За първата обществена поръчка реших да не обжалвам, защото действително има основание. За другото е пълно безумие. Убеден съм, че ВАС ще отмени решението на КЗК, каза той. Иво Димов уточни, че в случая не става дума за обществена поръчка, а за пряко договаряне.

[box_info]Спешни и изгодни имоти от СЛАВЯНА КОНСУЛТ: www.slavyana.com[/box_info]Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук