СЛЕД МИНИСТЪРА И ТЕЛЕВИЗИИТЕ ПОДХВАНАХА РАЗБИТИЯ РОЯЛ

След като ситуацията около разбития роял „Блютнер” в димитровградското общинско предприятие Детски и младежки център стигна до министъра на културата, от темата се заинтересуваха и национални телевизии.

Министър Петър Стоянович изпрати есемес вчера до кмета Иво Димов, питайки го ще се вземат ли мерки по отношение на стореното. Тогава стана ясно, че той ще говори за музикалния инструмент при Росен Петров. Изненадващо за мнозина Стоянович не направи изказване. Въпреки това, днес по БТВ в предаването „Преди обед“ е бил излъчен репортаж. Подобно желание са изявили и от „Нова телевизия“. Най-вероятно и други телевизии и издания скоро също ще потърсят ракурс по темата.

При всички случаи ще има наказания за извършването на това дело, коментира кметът Иво Димов. Той определи стореното като изключително неприятен акт. Каза, че днес е първия му работен ден. През уикенда бе в Норвегия и нямал възможност пряко да се запознае със ситуацията пряко. Поискал е писмени обяснения от директора на общинското предприятие Христина Ташева, която е дала нареждане за изнасяне на рояла. За 20 години не е бил заведен към материалната база. Дори обаче да не може да се ползва, хубаво щеше да е да се постави като декор в театъра, например, допълни градоначалникът. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук