СЛЕД КАЙРО: МИТКО РУСЕВ ОЧАКВА ОЩЕ ПОКАНИ ЗА ФЕСТИВАЛИ

Джаз
контакти

Като много добро определи представянето си на фестивала в Кайро хасковският джазмен Митко Русев, ръководител на Акустично джаз трио. Той очаква в следващите месеци да получи покани за изява на други световни форуми.

Публиката ме аплодира подобаващо при изпълнението на моята авторска музика. Получих личните поздравления от директора на фестивала и организаторите. Дадох също така интервю за френското списание „Джаз хот“. Няма да бъде изненада за мен, ако ме поканят и на други световни фестивали, каза майсторът на китарата.

Той изрази задоволство от създадените контакти с известни музиканти в Кайро. Надява се един ден да видим част от тях в България, а защо не в Димитровград или Хасково. Според него обаче, на този етап това трудно може да стане, тъй като трябват много средства за покриване на хонорари.

Митко Русев замина за египетската столица с полет на 20 март, отпътува обратно на 24-ти. Той представи България на международен джаз фест. Поканата получи, след спечелване на награда в Смолян през миналата година. В репертоара си включи шест авторски парчета. Бе единственият представител от нашата страна, както и единствен соло изпълнител. Той е музикант и мениджър на джаз фестивали. Организира изяви в Хасково и Димитровград, помага за провеждането на проявите в Банско и Смолян… Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук