СЛЕД ЕКШЪНА В СТАРА ЗАГОРА, ЩЕ СЪБАРЯТ ЛИ РОМСКИ КЪЩИ В ДИМИТРОВГРАД?

Екшън се разиграва днес в старозагорския кв. „Лозенец“, където започна събаряне на на 55 незаконни постройки. Близо 1000 полицая са командировани на място да усмиряват недоволните. Част от протестиращите са се качили по покривите и хвърлят оттам керемиди и тухли, има арестувани. Трима служители на МВР са пострадали, съобщават от Пресцентъра.

Като гледаме по телевизията какво става в Стара Загора, се чувстваме притеснени. От Общината обаче ни обясниха преди време, че трябва да подадем молби за узаконяване, коментираха роми от димитровградския кв. „Изток“. Оптитите ни да се свържем с пълномощника на кмета в квартала за повече информация и какви са настроенията останаха неуспешни.

Не повече от 20 са незаконните постройки в кв „Изток“. Те се намират по периферията му. Търсим диалога и варианти постройките да бъдат узаконени, а не съборени. Нашата политика е насочена към възможност тези хора да си узаконят къщите и да плащат данъци. За целта се подава молба, която впоследствие се разглежа от Общинския съвет.  Повече информация може да се получи на Гише 5 в Центъра за обслужване на клиенти, коментираха от администрацията. Оттам допълниха, че се действа плавно, за да не се създава напрежение.

Премахнати ще бъдат 4 или 5 сгради в т. нар. „Черничева махала“, намираща се в кв. „Мариино“. Причина за това е инвестиционното намерение на консорциума от фирми, които ще изграждат логистичен център за над 100 млн. лева, включващ и гара Север. Тези постройки попадат в имота на предстоящия да се изгради център и няма как да не бъдат премахнати, уточниха от Общината.

Хората в „Черничева махала“ са притеснени. Така е, защото някои от къщите са извън регулация. Това е причината от ВиК да не искат да прекарват вода. С тока е различно, тъй като се прикачат към съществуващи партиди. И с електричеството, обаче, не всичко е наред, коментира пълномощника в кв. „Мариино“ Анастас Коцев.

ЕТ „Тери Стил“  – Димитровград търси шивачки с умения за работа на права и покривна машини, оверлог. Справки на телефони: 0887/237 173 и 0887/517 347

office2 ban

ban3

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Има една махаличка между Марийно и Вулкан на север от пътя,която изникна преди няколко години.Преди на мястото имаше горичка,но мангалите я бастисха.Къщите видимо са остоени със стари тухли втора/трета употреба,най-вероятно откраднати от разбити и разграбени постройки в района.И Варненския и Ст. Загорския кметове са от ГЕРБ и са се заели с прилагането на закона.Нашият кмет също е ГЕРБаджия,но нещо се ослушва.Сигурно го е старх от председателя на ОС,щото той дава работа на много цигани,а те пък гласуват за който им каже.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук