Отварят през 2020 г. още един граничен пункт за Гърция: Рудозем – Ксанти

контакти

Догодина по това време ще има още един граничен граничен контролно-пропускателен пункт за Гърция, Рудозем-Ксанти, което ще е от изключителна полза за бизнеса и туризма в региона. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов при инспекцията на ремонтираните над 36 км от третокласния път III-866 Кричим – Михалково – Смолян. Инвестицията в трасето е по ОП „Региони в растеж“ и е за над 52 млн. лв., съобщават от Министерски съвет.

„Изпращаме успешна година, с голям ръст на икономиката, стабилни финанси, с трайно повишение на доходите. От папата до Белия дом най-важните хора в света дадоха оценка за България, имаме етнически мир, а регионите са в растеж“, заяви премиерът.

Третокласният път е основна пътна връзка за жителите на Михалково, Кричим и Девин с град Смолян и курортен комплекс „Пампорово“. Участъкът осигурява и бърз достъп до път І-8 Пазарджик – Пловдив.

Снимка: Министерски съветПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук