След главсека и шефа на Митниците, омахаха и председателя на АПИ

контакти

След омахването на директора на Агенция „Митници“ и главния секретар на МВР, новата служебна власт уволни и председателя на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Със своя заповед министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова освободи председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Ясен Йорданов, след установени с вътрешен одит незаконосъобразни действия. За временно изпълняващ е назначен Йордан Вълчев, който е член на Управителния съвет на АПИ, информират от Регионалното министерство.

Първото решение на служебното правителство, в деня на полагането на клетва в Народното събрание на 9 април, бе да смени директора на Агенция „Митници“. На поста застана Георги Димов, с него се раздели Петя Банкова, която сега си има работа с правораздавателните органи. Досега Димов заемаше поста на заместник изпълнителен директор на НАП.

Следваща бе смяната на главния секретар на МВР Живко Коцев. Това поиска Министерският съвет от президента, който подписа указ за прекратяване на правомощията и освобождаване от длъжност на главния секретар на МВР Живко Коцев. За временен главен секретар бе определен бе определен зам.-главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев…

На снимката: Служебният кабинет „Главчев“ полага клетва в НСПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук