След вандалски актове, монтират още камери в парк „Марица“

контакти

Допълнителни камери ще бъдат монтирани в димитровградския парк „Марица“. Това е решено, след като по-миналата нощ маскиран строши с чук камери по алеите. Извършителят продължава да се издирва от органите на реда. Преди месец, пък, бяха развити и откраднати болтове и направен опит за прерязване на стоманено въже от приключенския кът в парка, който наскоро бе напълно обновен.

Смятаме да монтираме поне още 10-15 камери, за да имаме по-добра видимост, да обхванем по-голям периметър, заяви пред bTV кметът на Димитровград Иво Димов.

Маскиран вандал с чук

Не е проблемът в няколкото камери, а в начина, по който са били счупени – от маскиран с чук в 2.30 часа през нощта, подчерта кметът.

Той информира, че три са излезлите от строя след дръзкото посегателство камери, които още вчера са били подменени и функционират.

На място има един охранител, който трудно може да реагира бързо в различни ситуации. Това бе определено от Димов като проблем, тъй като паркът се разпростира на около 600 дка. Според него, за да се покрие необходимият периметър, трябват поне три двойки охранители.

Кметът на Димитровград за пореден път се обърна към гражданското общество да пази направеното. От Общината отправиха апел към хората да сигнализират при установяване на евентуални нередности и да се отнасят с отговорност към стопанисването на съоръженията.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук