СЛЕДЯТ ВИНАРСКИ ИЗБИ И РАКИЕНИ КАЗАНИ ЗА ПРЕЧИСТВАТЕЛНИ СЪОРЪЖЕНИЯ

Проверки на винарски изби и ракиени казани приоритетно през октомври извърши Регионалната инспекция по околна среда и води /РИОСВ/ Хасково. Те са предвид кампанията по гроздобера в разгара на есента.

Обект на проверката са изпълнението на условията от разрешителните за заустване и изправността на пречиствателните съоръжения. Наложени са три санкции на винарски изби и ракиен казан за нарушения по Закона за водите, уточняват от Регионалната инспекция.

Екоекспертите провериха през октомври 107 обекта. Извършени са 109 проверки и са дадени 63 предписания за отстраняване на допуснати нарушения. Съставени са 5 акта и са наложени 3 санкции. От наложени санкции и наказателни постановления, включително от предишни периоди, са постъпили 14 451 лв. Акцент през изминалия месец бяха лица, продаващи авточасти втора употреба, без разрешение за дейности по разкомплектоване на излезли от употреба коли. Установени са 7 незаконни автоморги, подлежащи на санкциониране, информират от РИОСВ.

През отчетния период са съставени са 5 акта на физически лица, три от които за извършване на дейности с отпадъци от черни и цветни метали, без разрешителни, както и две за нерегламентирано третиране на излезли от употреба превозни средства.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Едно време в края на мандата на Мавъра, беше приет закон за облагане на данък на животинските впрягове на каруци. С една дума, беше въведен нещо като пътен данък, само че на конете е магаретата. Какво стана с този закон? Няма информация, но е ясно, че той не работи. Помня едни селянин заяви от екрана : „Мамка му и на магарето – ще го заколя и ще го направя на кюфтета, но данък магаре няма да плащам!“ Не е ли същото и сега с тези ракиени казани ?

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук