СЛАГАТ НА ЦИГАРИТЕ ЗЛОКОБНИ КАРТИНКИ, ДА ОТКАЗВАТ ПУШАЧИ

контакти

newbeautyЦигарените кутии ще бъдат със злокобни картинки, показващи пораженията от тютюнопушенето. Това решиха депутатите, при гласуването на първо четене на промените в Закона за тютюна и тютюневите изделия. Приетите предложения предвиждат още забрана за продажбата на цигари с добавени вкусово-ароматни качества и на цигари и тютюн за ръчно свиване.

Според промените, илюстрациите ще станат факт от 20 май, като срокът е до изчерпване на старите количества, но не по-късно от 20 май 2017 г. Те ще заемат повече от половината площ на кутиите, ще ги има и върху стековете.

Картинките ще изобразяват снимки на трупове, засегнати бели дробове, развалени зъби и други стряскащи неща. Те ще допълват надписите, които явно не постигнаха кой знае какъв ефект, за отказване на пушачи от цигарите.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук