Слави Трифонов: Няма коалиция между “Има такъв народ”, ГЕРБ и ДПС. Няма и да има. Никога.

Няма никаква коалиция между “Има такъв народ”, ГЕРБ и ДПС. И няма и да има. Никога, заяви на профила си във Фейсбук лидерът на ИТН Слави Трифонов.
Постът е следствие на днешното гласуване за отстраняване на председателя на Народното събрание Никола Минчев от „Продължаваме промяната“, който със 125 гласа „за“, вече не изпълнява функцията. Искането за отстраняването му дойде именно от ИТН, а го подкрепиха ГЕРБ-СДС, ДПС и „Възраждане“. Заедно те събраха повече гласове от управляващата коалиция, която мобилизира 113 поддръжници на Минчев. Един от „Продължаваме промяната“ – самият Никола Минчев, се е въздържал.
Свалянето на председателя на парламента е резултат от неговите закононарушения.
Ако председателят на парламента не спазва закона, то той дава такъв пример, че веднага трябва да бъде свален, категоричен е в поста си Трифонов. И продължава:
За неразбралите ще кажа още веднъж – няма никаква коалиция между “Има такъв народ”, ГЕРБ и ДПС. Няма и никога няма да има.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук