Слави Трифонов: Новото Народно събрание да върне ветото за Северна Македония

контакти

След започването на работата си, новото Народно събрание е длъжно да върне ветото на България срещу Северна Македония. В това е категоричен Слави Трифонов.

Лидерът на ИТН, чиято партия остана на крачка от новия Парламент, подчертава още, че ЕС трябва веднага да замрази кандидатурата на Северна Македония за членка на съюза. Ето какво написа Трифонов:

Събранието в Северна Македония е гласувало единодушно нов закон за фондациите и сдруженията. С този закон целта е изпълнена, а тя е да се забранят всички български сдружения, кръстени на герои от нашата история.

Които впрочем са герои и на тяхната малко по-далечна история. Защото какво е Иван Михайлов за Македония, освен герой?

Гоненията срещу всичко българско в Северна Македония продължава с пълна сила. Дори след падането на българското вето, то придоби още по-големи и уродливи размери. Което не е изненада.

Ако Европейския съюз все още държи на човешките ценности, които прокламира, трябва веднага да замрази кандидатурата на Северна Македония за членка на съюза. Северна Македония за пореден път показа, че не е държава, достойна за съюз, където човешките права и правото за самоопределяне са основополагащи.

За България е ясно какво трябва да направи – първо, Външно министерство трябва да привика за обяснения извънредния и пълномощен посланик на Северна Македония у нас.

Второ, което е най-важно – след започването на работата си, новото Народно събрание е длъжно да върне ветото на България срещу Северна Македония.

България е там, където има и само един българин. Но въпросът е – има ли българи в нашия нов парламент, които разбират това и на които им пука? Предстои да видим.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук