СКРИХА МИКРОФОНА В ЛЕБЕДОВАТА СЕСИЯ НА ОбС

[quote]ЗАМЕРЯНЕ И С ФИРМИ ПО ВРЕМЕ НА ДЕБАТА[/quote]

Куриозен момент съпътства лебедовата, последна, по всяка вероятност за мандата, сесия на Общински съвет Димитровград. В момент от обсъждането на дневния ред, един от двата микрофона изчезна, по-точно – бе скрит, което хвърли в смях местните парламентаристи в зала „Гроссето“.

Ситуацията възникна по време на обсъждането на точката за изменение на правилника за предоставяне на финансова помощ на родители на новородено или осиновено дете, внесена от Стефан Димитров. Той предложи заявлението за това да се подава в рамките на 3 години, а не 3 месеца. В крайна сметка, бе прието срокът да се увеличи на 6 месеца. Да се изкаже поиска Галина Чингарова от ГЕРБ, но микрофонът бе изчезнал. Дали беше скрит нарочно, може да се гадае. От най-задния ред посочиха, че той е под банката на Петър Томов от ЕНП, говорил преди това. Самият той не реагира, тъкмо напротив, поиска втория микрофон за да се изкаже.

В остър дебат, не за първи път, влязоха кметът Иво Димов и председателят Стефан Димитров, отново по точката за новородените. Димов се противопостави на исканата промяна в правилника, подчертавайки, че финансовата помощ е за новородени, не за деца или тийнейджъри, както и че в един момент това може да утежни бюджета. Стефан Димитров контрира, че се правят бакалски сметки, в ущърб на димитровградчани.

risunki-savetniciРазговорът премина към това какви харчове прави общината и какви кредити взема, кой как ги е разпределял в мандатите, преминал в замеряне с  фирми в дебата. Давайте вие в „Евро Ферт“ по 2000 лв. заплата, подхвърли кметът към Петър Томов. Раздразнен от изказването му, Данчо Данев предложи и работещите във фирма „Уикенд“ да вземат такива заплати. Димов няма общо с тази фирма, се защити градоначалника адвокат Чингарова.

Въпреки всичко, последната сесия на ОбС бе по-мека и с не толкова язвителни дебати, както обикновено. В началото й Калина Монева от „Да за Димитровград“ зарадва колегите си, раздавайки им рисунки от проведен от Коалицията конкурс, на тема: „Моето лято в моето село“. На празника на Вяра, Надежда, Любов, с вяра надежда любов искаме да ви подарим по една картина и да ви пожелаем и за в бъдеще всички заедно да работим за децата, каза тя.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук