Скоро, Водната кула – собственост на Димитровград

контакти

Надежда, че съвсем скоро Водната кула ще стане собственост на Община Димитровград, изрази кметът Иво Димов. Вероятно, на следващата сесия на местния парламент ще внеса предложение с конкретни параметри за закупуване и да се договоря със сегашния собственик на съоръжението – БДЖ.

Конкретни разговори водим от близо година и почти имаме договорка за цена. Миналата година имаше предвидени средства. За тази няма, но не е проблем да се актуализира бюджетът или да ги заложим за следващата година. Едно от важните неща, които съм си поставил, е именно придобиването на Водната кула. Тя трябва да остане на димитровградчани и като символ на града. Когато я придобием, ще я приведем във вид, отговарящ на вижданията ни за такава сграда, посочи Димов.

Каква ще е сумата, градоначалникът не конкретизира. Каза, че няма да е голяма и е вариант средствата да се плащат разсрочено, за да не се утежнява общинският бюджет.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук