Скоростен път да свързва „Марица“ с „Маказа“ предложи регионалният министър

контакти

„Провокиран съм да предложа да започнем изграждането на скоростен път или на магистрала, в зависимост от това какво се докаже технически, в частта от автомагистрала „Марица“ до Маказа, което означава връзка с Кърджали и много повече за региона. Знаете, че като регионален министър отдавна говоря да бъде изградена цялостна свързаност и, надявам се, в кратки срокове да ви отговорим дали тръгваме в тази посока. Това заяви Кърджали министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков,  след работна среща в града с кмета Хасан Азис, съобщават от ведомството. На нея беше обсъдено, че до края на месеца трябва да има задание за кръгово кръстовище при спирка Глухар до завод „Теклас – България“ в град Кърджали, че започва процедура за обходния път на Кърджали, обсъдено бе и извършване на ремонт на участък от бул. „Беломорски“ на входа на града.

Оста „север – юг“ започнахме да я развиваме като проекти в северната част от Русе към Велико Търново“, каза Иван Шишков. И изрази мнение, че развитието ѝ трябва да започне и от южната част. Това може би ще е генералното решение на въпроса. Министърът обърна внимание, че за всяка процедура, независимо дали за обходен път или магистрала, трябва да се направи Оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) и да се избере трасе, но увери, че ще възложи на Агенция „Пътна инфраструктура“ да започне проучване, тъй като към момента тези стъпки не са предприети.

Министър Шишков обясни, че новата магистрала ще има връзка с Кърджали, като на практика движението няма да минава през града и ще достига до Маказа. И напомни, че в момента правителството прави цялостна концепция за разширяване на част от граничните контролно-пропускателни пунктове, сред които е и „Маказа“. „Не си мислете, че ще дадем пари да се направи скоростен път до Маказа и накрая пунктът да не може да поеме цялото движение. Неслучайно казах, че това е един сериозен транспортен коридор, който трябва да бъде решен от край до край – от Русе до Маказа, заедно с „ГКПП Маказа“, категоричен бе той.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук