СКОБЕЛЕВО ВЛЕЗЕ В „ПЪЛЕН АБСУРД“ С ЖП ПОДЛЕЗА СИ

newbeautyСкобелево влезе в предаването „Пълен абсурд“, по Нова тв, с жп подлеза си, наблъскан догоре с вода. Къде на шега, къде наистина, съоръжението, до жп гарата в димитровградското село, бе определено като първия зарибен в страна жп подлез. Освен бутилки и други плуващи елементи, се вижда и мъртва риба. Жители на населеното място дори твърдят, че са виждали деца да замятат въдиците там.

Не влизай, опасно за живота! Такава табела има непосредствено до жп подлеза, достъпът до който е ограничен от рехава мрежа.

Проблемът е свързан с подпочвени води. Многократно сме ги източвали, с помощта на пожарната и наши помпи. Изпомпваме я и до няколко часа – пак е пълен с вода. През 2014 г. мина комисия. Преди ден отново имаше инспекция. Чакаме решението, коментира кметът на Скобелево Емил Маринов, пред водещия на „Пълен абсурд“ – Румен Бахов.

Двамата демонстрираха колко опасно е за хората да преминават през линиите. Друг вариант за тях е да ползват надлез, който в никакъв случай не е близко…

Проблемът с жп подлеза в Скобелево е още от неговото създаване. Преди около година кметът на селото коментира пред izvestnik.info, че решение няма. Според него, основаната причина за събиращата се вода е неправилното избиране на мястото на подлеза, по време на ремонтите на жп линията Пловдив – Свиленград.

От Национална компания „Железопътна инфраструктура“ обещаха скорошно решение. Ще поискаме помощ от пожарната, казаха оттам. Действително са го направили. Един автомобил от пожарната в Димитровград е бил извикан да отводнява подлеза вчера сутринта. Това обаче едва ли ще реши проблема, имайки предвид, че водата, до тавана – е факт, след няколко часа, по думите на скобелевския кмет.

Още за пълния абсурд – вижте тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук